HAIR’S How представляє колекцію новозеландця Денні Пато, з якою він став «Перукарем року Нової Зеландії» на Hair Expo 2018. Джерело натхнення: етнічна мода, змішання різних культур.

Денні Пато


Достаток яскравих кольорів та складних текстур – не для того, щоб привернути увагу. Це нагадування, що світ — різноманітний і різнобарвний, і у ньому є місце всім. Денні Пато так і каже: «Створював свою колекцію як антидот проти глобальної політичної невизначеності».


І якою ж має бути протиотрута від дійсності? Яскравим та позитивним, звичайно. Тому для створення зачісок Денні та його команда закупили сотні різнокольорових пензликів та помпонів та десятки метрів строкатої тасьми та стрічок. Все це багатство Денні зчіплював або сплітав з волоссям моделей - так, що самого волосся на фото майже не видно. Цікаво, що ці конструкції виглядають цілком trendy — пучки, боб-каре, джгути. На пошуки одягу Денні пішло кілька місяців — сукні та прикраси збирали по всьому світу. Багато речей потрапили на зйомку з близькосхідних та азіатських майстерень, де досі використовують традиційні способи ручної роботи. Змішування відтінків і принтів вийшло екстремальним, тому для зйомки вибрали тепле нейтральне тло, а макіяж моделей обмежили бронзовою пудрою для імітації засмаги.



Знімали моделей практично «на зріст» — що для перукарської колекції нетипово. «Це ризиковано, але я бачив, що ефект від зачіски сильніший, якщо показувати її в контексті образу загалом, — каже Денні. — І ризик себе виправдав, ця колекція всім дуже подобається. Вона кожному здається «своєю» — хтось бачить американські мотиви, хтось знаходить східний вплив, хтось вгадує культуру Північної Африки. Це дуже круто, тому що це і є той message, який я в неї вкладав, — у нас у всіх своя культура, але всі культури в основі схожі».