HAIR’S How представляє колекцію Metaphorical World. Джерело натхнення: маски, які ми носимо, щоб захистити свій внутрішній світ.

Бути cобою нелегко. І не завжди можливо. У дитинстві найчастіше ми такі, як є, але чим старшим стаємо, тим більше набираємо масок для різних випадків.


«З віком ми розуміємо, що світ небезпечний і вчимося захищати себе, не зраджуючи собі, — каже перукар Чанг-Янг Су. — Наша суть не змінюється, просто додаються шари маски! - які роблять нас менш уразливими».



Кожна робота колекції – жива метафора. Наприклад, блакитний «ірокез» схожий на гребінь на шоломі римського легіонера — спроба виглядати вищою і більшою. Спроба примарна - текстура «ірокезу» прозора, як павутиння, того й диви здуває вітром. Зелений трикутник, що замикає обличчя в рамку, символ тих самих рамок, прагнення бути як усі. А ще знак того, що ми часто дивимося на життя крізь фільтри, нав'язані суспільством.



Сам Чанг-Янг Су вважає, що він поза межами. Якщо немає готового способу створити потрібний ефект, він його вигадає. Наприклад, щоб сплести із волосся зелений трикутник, він використовував ту ж техніку, яку застосовують для плетіння браслетів із паракорду. А «накидка», що летить, з волосся, що вкриває модель майже повністю, — це повітряна вуаль, в яку вшито синтетичне волосся. «Усі образи я спочатку накидаю на папері – за освітою я художник-графік, – розповідає Чанг-Янг. — Але волосся, як матеріал, я не проміняю ні на що. Волосся відчутне, воно піддається формуванню, як глина, воно об'ємне, і у них є текстура. І, зрештою, тільки волосся і здатне створити бар'єр між тобою та навколишнім світом».